Ungheni – un nou început pentru tinerii pasionați de film.

 Ungheni – un nou început pentru tinerii pasionați de film.

Primăria municipiului Ungheni cu partenerii săi, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, Institutul Cultural Român, Movies that Matter, organizează un atelier pentru cei pasionați de film, atelier care se va desfășura în perioada 15-18 septembrie 2021.

Atelierul își propune să ofere tinerilor o introducere în lumea cinematografiei și aspectele de bază ale realizării unui film documentar, dar și multă experiență practică printr-o serie de exerciții pe teren. Este un workshop intensiv unde participanții/tele vor învăța, pe lângă, tehnicile filmului documentar, echipamentul de filmat, programele de montaj, iar la final vor realiza un scurtmetraj, având drept scop cultivarea unei priviri mai atente prin intermediul artei asupra realității care ne înconjoară.

Sub ghidajul tutorei Nora Agapi, scurtmetrajele vor fi realizate pe subiecte sociale urgente din Ungheni.

Atelierul își dorește să fie un spațiu destinat creației și discuțiilor libere, astfel că în doar câteva zile participanții să învețe cum să se exprime și să contribuie la soluționarea problemelor sociale prin artă.

Cine poate participa:

  • Atelierul este gratuit și sunt asteptați/te tineri/e din orașul Ungheni;
  • Vârstă: 16+;
  • Naționalitate: Republica Moldova.

 Cum poți participa

Participarea la atelier este gratuită, iar locurile sunt limitate. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil aici https://forms.gle/QKvrQLcYcvW3Nqri9 până pe 12 august curent.

Despre tutore
Vei crea propriul film documentar sub îndrumarea Norei Agapi, care este deja la al șaselea an tutoră Exploration @MOLDOX Lab.
Nora este directoare de imagine a mai multor documentare, care au cules lauri la festivaluri europene de top și are o bogată experiență ca fotografă. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a masterului în Artele Digitale la Universitatea din Atena, Nora este membră a Uniunii Cineaștilor din România. „Timebox” (2018) este ultimul său film, care are deja în palmares mai multe premii de la festivaluri de film internaționale, precum Ji.hlava sau Dokufest Kosovo. În vara acestui an, Nora Agapi a făcut parte din juriul celebrelor premii Gopo, decernate anual la București.

Detalii:

  • Limba de predare: română;
  • Termen limită pentru aplicații: 12 august 2021;
  • Număr de participanți: 12-15;
  • Nivel: începători.

Participanții își iau angajamentul să fie prezenți/te și să participe activ la toate sesiunile teoretice și practice din cadrul atelierului. În contextul pandemiei, organizatorii vor urma toate recomandările privind măsurile de protecție stabilite de autorități. Totodată, la solicitare, participanții vor primi o motivare scrisă sau/și după caz, telefonică pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri în zilele desfășurării workshopului.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com

Sursa de informație: http://ungheni.md/exploreaza-lumea-filmului-si-invata-sa-faci-propriul-tau-documentar-la-exploration-workshop/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post