Un spectacol de un dramaturg polonez va fi jucat la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

 Un spectacol de un dramaturg polonez va fi jucat la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat miercuri, 12 ianuarie, la ora 18.30, spectacolul ”În largul mării”, de dramaturgul polonez Slawomir Mrożek, în regia lui Petru Hadârcă, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul, montat de Teatrul „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă. 

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Gaju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept – batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Joi, 13 ianuarie, ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Lectură de Revelion: Cum întâmpini, așa petreci!”. În cadrul lui, povești minunate despre Anul Nou și Crăciun vor fi citite de autorii proiectului #Прочтение: Yolka Fliman, Andrei Kovalenko, Joseph Schatz și Vera Maryanchik.

Vineri, 14 ianuarie, la 12.00, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va prezenta povestea de iarnă ”12 luni”, în regia lui Iuri Harmelin, iar la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Fii sănătos, Domnule” de Pierre Chesnot și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov – spectacolul ”Nopțile albe”, după povestirea omonimă a lui F. M. Dostoievski, scenariul și regia – Vladimir Kiriuhanțev.

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post