Un laborator privat din Capitală s-a oferit să testeze gratuit toţi profesorii din ţară până la începerea noului an de studii

 Un laborator privat din Capitală s-a oferit să testeze gratuit toţi profesorii din ţară până la începerea noului an de studii

Conducerea companiei susţine că vrea astfel să vină în sprijinul cadrelor didactice în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii i-a obligat pe cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ la fiecare două săptămâni. Duminică dimineaţă am găsit un singur profesor care a venit din Floreşti să se testeze.

„Am aflat de pe internet şi am sunat, m-au programat, astăzi am venit şi m-au primit, m-au primit chiar bine, frumos.”

Femeia spune că nu-şi permite testarea de două ori pe lună, din cauza salariului mic, dar nici nu vrea să se vaccineze.

„O să vedem ce o să facem, timpul o să arate. Sper că în Moldova o să facă şi ceva pentru pedagogi şi o să fie totul bine.”

Pentru testarea gratuită, cadrele didactice trebuie să se programeze şi să prezinte un act care atestă meseria. Mulţi dintre directorii de şcoli au expediat liste cu profesorii care au nevoie de testare.

„Până acum s-au prezentat 40 de cadre didactice din mai multe raioane, inclusiv Chişinău. Au venit din Floreşti, Nisporeni, Ştefan-Vodă.”, a declarat Angela Chirca, angajat laborator de testare.

„Am testat în jurul la 40 de profesori şi nu am avut niciun caz în care vreunul să fie depistat pozitiv şi chiar ne bucură acest fapt.”, a relatat Ana Rencheci, laborant.

Conducerea laboratorului susţine că pe viitor ar putea oferi o reducere substanţială profesorilor la testarea rapidă sau ar putea organiza mai multe runde de testare gratuită.

Amintim că, compania care asigură aceste teste gratuit se numește EURO BIO NATURE S.R.L., administrator fiind Buga Marta, care a arătat un venit din vînzări în 2018 în sumă de 1,232,000 MDL.

Sursa de informație: https://www.publika.md/-un-laborator-privat-din-capitala-testeaza-gratuit-profesorii-din-tara_3109512.html#ixzz74zvSEri5

https://b2bhint.com/ro/company/md/euro-bio-nature-srl–1014600012766

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post