Taxe mai mari în mun.Chișinău pentru anul 2022

 Taxe mai mari în mun.Chișinău pentru anul 2022

Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi, cu 38 de voturi, pentru majorarea taxelor locale în 2022 cu 3,8 la sută, cifra reprezentând rata inflației în anul 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, mărirea taxelor locale a fost motivată de creșterea ratei inflației în anul 2021. „Majoritatea experților din USAID, cu care a colaborat autoritatea publică locală la elaborarea noilor taxe, au subliniat că în contextul actualei creșteri a inflației în Republica Moldova, taxele locale trebuie ajustate la valoarea ratei inflației existentă în anul 2020”, a declarat șefa Direcției generale finanțe a municipiului Chișinău, Olesea Pșenițchi.

În același timp, Pșenițchi a subliniat că această majorare a fost consultată cu mediul de afaceri din municipiul Chișinău. “Povara fiscală pentru întreprinderile din domeniul HoReCa va fi redusă la jumătate în cazul în care municipiul Chișinău va intra în cod roșu de alertă de sănătate”, a specificat oficialul.

În acest moment, rata inflației este de peste 12 la sută. Experții fiscali au estimat că, în anul 2022, rata inflației va depăși 14 la sută.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2021/12/15/21009671

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post