Suntem la limita disperării – așa se intitulează un mesaj al fostei consiliere din platforma DA, Aliona Mandatii

 Suntem la limita disperării – așa se intitulează un mesaj al fostei consiliere din platforma DA, Aliona Mandatii

Aliona Mandatii spune că a investit milioane de euro plasînd în gaj toate bunurile familiei, acumînd credite, iar statul nu intervine în a ajuta și susține agricultura, iar întrebarea retorică vine, De ce?

“Pentru că am investit pe parcursul a 15 ani în livezi superintensive de mere și cirese, investiții foarte mari,de milioane de euro, credite luate din bănci si gajate toate bunurile de care dispunem. Ne-am pomenit în situația cînd avem pe stoc 250 tone de mere soiuri, care în afară de piața Rusiei nu putem exporta pe alte piețe,nu sunt solicitate si suntem nevoiți să le vindem la suc pe copeici, fabricile de procesare de astazi au scăzut pretul de la 1,4 lei la 0,90 bani.

În cazul cînd vindeam această cantitate măcar cu 5 lei ,desi sinecostul e de 6 lei, aș fi avut astazi bani pentru salarii, impozite, carburanți si achitarea creditelor si nu ajungeam la limita disperării care pe zi ce trece ne bagă tot mai mult spre pasul final,cel al insolvabilității!

Cu greu am achitat salariile oamenilor,dar degrabă vine următoarea achitare.

Impozitele nu leam achitat,nu am de unde si Fiscul deja ne blochează conturile.

Creditul pe aceasta luna in restanta,banca nu face prolongare,inca examinează si in cazul cand accepta ,ne trec in categoria B si C,adică a celor Răi plătitori,iar asta inseamna ca credite noi nu putem accesa inca câțiva ani inainte.

Mai nou deja este si faptul ca companiile care ne vindeau produsele de uz fitosanitar deja ne cer achitarea plăților in avans!

Am ‘70 ha de livada.

60 de oameni angajați.

Plătesc anual salarii 4 milioane de lei

Plătesc impozite la Stat circa 2,5 milioane de lei.

E putin???

Nu e putin!!!

Si accentuez ,asta de pe doar ‘70 ha te teren agricol.

Asta inseamna Investiții in culturi cu valoare adăugată înaltă!

Spre comparație: cei ce cultiva cereale nici de pe 700 ha nu plătesc asa salarii si asa impozite si locuri de munca sunt maxim vreo 7….

….E prea complicat ca să ne putem descurca singuri și avem 2 cai:

Or protestăm ca să fim auziți, ori lăsăm totul balta!”, încheie mesajul doamna Mandatii.

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post