Sudzucker Moldova: Recolta de sfeclă de zahăr e mai mare cu 15-20%, zaharitatea – mai scăzută

 Sudzucker Moldova: Recolta de sfeclă de zahăr e mai mare cu 15-20%, zaharitatea – mai scăzută

Campania de recoltare a sfeclei de zahăr este în plină desfășurare. Mai mult de jumătate din suprafața totală a fost deja adunată. Potrivit estimărilor companiei Südzucker Moldova se preconizează o recoltă totală de circa 50 de mii de tone și o productivitate medie mai mare de 53 de tona/ha. Solicitat de Agrobiznes, Anatolie Gorodenco, șeful Departamentului materie primă a companiei Sudzucker Moldova a explicat că chiar dacă în anul curent productivitatea s-a majorat cu 15-20%, comparativ cu anii precedenți, datorită modernizării fabricii de prelucrare din Drochia toate activitățile de prelucrare se vor finaliza în termeni proximi. În anul curent, a spus Gorodenco, se înregistrează o zaharitate mai scăzută comparativ cu anii trecuți, astfel că până la moment, au fost selectate și recoltate câmpurile care au avut cel mai înalt nivel de digestie a rădăcinilor. Totodată, reprezentantul Sudzucker Moldova a menționat că în anul curent vor folosi în premieră o tehnologie germană care îi va ajuta să păstreze calitatea sfeclei de zahăr care va fi recoltată și depozitată la marginea câmpurilor. Anatolie Gorodenco a specificat că în sezonul curent mai multe gospodării au obținut recolte de 60-70 tone/ha. Printre acestea se numără și Climăuțanul Agro, Agro-SZM SRL, Dîngenarul, Stîncăuți SRL, Agro Pompa SRL, Agdav SRL, Oclanda SRL, Prietenia Agro SRL, Dimazcom SRL. 

Sursa de informație: https://agrobiznes.md/sudzucker-moldova-recolta-de-sfecla-de-zahar-e-mai-mare-cu-15-20-zaharitatea-mai-scazuta.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post