Startup-ul care te ajută să nu pierzi bani

 Startup-ul care te ajută să nu pierzi bani

Realitățile și problemele prin care treci te pot inspira să cauți soluții și pentru ceilalți. Aceasta este și istoria Anei, care a decis să creeze o Academie online pentru toți cei care vor să învețe cum să investească, câștige și cheltuiască rațional banii. „Educația financiară nu este predată copiilor la școli și uneori nici la universități. Astfel, suntem mai predispuși să pierdem mult în viața de adult”, susține tânăra. 

Ana Pascaru este din Chișinău. Aici a crescut, aici a făcut facultatea și tot aici și-a găsit primul loc de muncă și a primit primul salariu. Timp de câțiva ani a activat în industria ușoară, apoi s-a alăturat unui start-up, care a inspirat-o să descopere beneficiile lucrului online.

„Am început să caut oportunități în afara Moldovei, să mă dezvolt”, povestește ea. Astfel, în 2015 s-a mutat în Londra, unde a continuat să învețe cum să fie o manageră de proiecte și să lucreze eficient la coordonarea acestora.

Experiențele din țară și de peste hotare au motivat-o să investească mai mult în dezvoltarea personală, să adopte un stil de viață sănătos și să nu înceteze să învețe mereu lucruri noi.

În perioada de sarcină, atunci când a trebuit să regândească bugetul familiei, a descoperit și importanța unei educații financiare. „Am comis anumite greșeli financiare pe care le-aș fi evitat, dacă aveam cunoștințele necesare. Același lucru li s-a întâmplat și prietenilor”, constată Ana. Astfel, i-a venit ideea să creeze o platformă prin care oamenii să beneficieze de educație financiară.

Startup-ul la care lucrează Ana ține de educația financiară. Ea vrea să creeze o academie virtuală – Pasana Academy. Aceasta va fi o platformă online, unde vor fi publicate cursuri de educație financiară elaborate în parteneriat cu universitățile din Marea Britanie.

Astfel, fiecare „student” al academiei va putea învăța:

  • Cum să-și schimbe atitudinea față de bani;
  • Cum să-și urmărească veniturile și cheltuielile;
  • Cum să se pregătească pentru achiziționarea unei locuințe;
  • Cum să înceapă să investească;
  • Cum să-și măsoare succesul financiar.

De asemenea, Ana își propune să creeze o comunitate cu care să organizeze întâlniri săptămânale, la care să se facă schimb de experiență și de idei, să fie organizate workshop-uri.

Ea consideră că o astfel de platformă ar reduce nivelul de stres în familie atunci când au loc schimbări radicale, cum ar fi: nașterea unui copil, achiziționarea unei case sau chiar emigrarea într-o altă țară.

Sursa de informație: https://www.moldova.org/academia-anei-un-start-up-te-ajuta-sa-nu-pierzi-bani/?fbclid=IwAR3b0T0cYMatNbtff0HkwEKsZvWiXPyUZU8fwR3aMDod_NVgjkTnNqgBXCc

https://www.pasana.academy/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post