Slovacia: Şefa statului, Zuzana Caputova, a eliberat din funcţie 63 de judecători

 Slovacia: Şefa statului, Zuzana Caputova, a eliberat din funcţie 63 de judecători

Preşedintele Slovaciei, Zuzana Caputova, a decis luni să elibereze din funcţie 63 de judecători care au împlinit vârsta de 65 de ani, a anunţat Martin Strizinec, purtător de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale de la Bratislava, transmite TASR.

Decizia a fost luată pe baza unei propuneri prezentate de Consiliul Judiciar din Slovacia.

Referitor la alţi 20 de judecători care au împlinit 65 de ani, preşedintele Consiliului Judiciar i-a adresat şefei statului slovac solicitarea de a lua în calcul o amânare a pensionării lor.

Zuzana Caputova va discuta individual cu aceşti 20 de magistraţi în următoarele zile, a precizat Strizinec.

Material preluat de pe: https://independent.md/slovacia-sefa-statului-zuzana-caputova-a-eliberat-din-functie-63-de-judecatori/?fbclid=IwAR1-sgS2a5gWgGYG28ux5S05mfUKifQNAhaQcybFxRA_f1c2CoMYeloTQbY

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post