SFATURI UTILE CÂND MERGEM CU TAXI

 SFATURI UTILE CÂND MERGEM CU TAXI

1.   Când urcăm în mașina de TAXI, ne asigurăm că acest transport aparține unei firme autorizate, astfel: are numere galbene; lampa de taxi este în stare funcțională și e fixată pe mașină; în salonul mașinii trebuie să fie instalat taximetrul (aparatul ce calculează distanța parcursă și emite bonul de casă).

2.   Pe portierele din față ale mașinilor trebuie să fie afișate tarifele pe kilometru și pe oră, precum și tariful de pornire, în așa mod ca acesta să fie vizibil de la o distanță de 5 metri.

3.   În interiorul mașinii trebuie să fie la vedere ecusonul cu numele şi fotografia conducătorului auto, precum și denumirea agentului transportator.

4.   Consumatorul poate solicita șoferului să-i prezinte: buletinul de verificare metrologică a taximetrului, certificatul de competență profesională a șoferului, foaia de parcurs.

5.   La sfârșitul călătoriei, pasagerul trebuie să achite taxa de deplasare, conform bonului de casă.

6.   Consumatorul poate solicita de la șofer deplasarea spre destinația finală pe orice traseu deschis circulației publice.

7.   Se permite transportarea fără plată cu taxiul a bagajelor care, conform gabaritelor, pot fi plasate liber în portbagaj cu capacul închis.

8.   În cazul în care nu este emis şi înmânat bonul de casă pe suport de hârtie şi/sau în formă electronică, consumătorul are dreptul să nu achite călătoria.

Agenția recomandă consumatorilor să apeleze la serviciile de taxi autorizate în conformitate cu legislaţia în vigoare, solicitând pornirea aparatului de taxat imediat la începerea călătoriei.

Asigurați-vă că vi se respectă drepturile în calitate de consumator, în cazul în care depistaţi unele abateri de la legislaţia în vigoare a prestării serviciilor de taxi atunci nu ezitaţi să sesizaţi Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței la adresa str. Vasile Alecsandri nr. 78 sau la www.consumator.gov.md. De asemenea, ne puteți contacta la linia fierbinte pe numărul de tel. 022 51 51 51.

Cursa de informație: https://consumator.gov.md/rom/comunicate-de-presa/sfaturi-utile-cand-mergem-cu-taxi

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post