Șefa statului i-a înmânat titlul de „Maestru în Artă” unui tânăr acordeonist

 Șefa statului i-a înmânat titlul de „Maestru în Artă” unui tânăr acordeonist

 Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în ziua de 13 iulie cu tânărul acordeonist Radu Rățoi și i-a înmânat titlul onorific de „Maestru în Artă”, pe care i l-a conferit la începutul acestui an, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„M-am bucurat să-l cunosc pe Radu Rățoi, un tânăr perseverent și talentat, care studiază la Academia Daneză Regală de Muzică din Copenhaga și care, la doar 23 de ani, este unul dintre cei mai promițători acordeoniști de pe glob. I-am înmânat titlul de „Maestru în Artă” și i-am mulțumit că reprezintă cu demnitate și cu multă virtuozitate Moldova pe marile scene ale lumii”, a spus Președintele Maia Sandu.

În discuția cu tânărul instrumentist, șefa statului a menționat că-și dorește să-l vadă cât mai des cu spectacole acasă, aducând bucurie publicului din Moldova și inspirându-i pe cei pasionați de acordeon, motiv pentru care a îndemnat instituțiile noastre concertistice să-i valorifice talentul. „L-am încurajat, totodată, pe Radu Rățoi să rămână un ambasador fidel al culturii noastre”, a menționat Maia Sandu.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/07/14/22005262

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post