Sectorul zootehnic va beneficia în 2023 de investiţii de cca 25 mln de dolari

 Sectorul zootehnic va beneficia în 2023 de investiţii de cca 25 mln de dolari

Sectorul zootehnic_lagazzette

Circa 25 de milioane de dolari vor fi investiți în acest an în sectorul zootehnic din Republica Moldova, pentru a spori reziliența fermelor de producere a laptelui, a îmbunătăți condițiile de întreținere a animalelor, precum și pentru a dota fermele cu utilaje și softuri specializate, transmite MOLDPRES.

Aceasta va fi o parte din suma totală de 55 mln de dolari, oferită de Banca Mondială sub formă de suport financiar țării noastre în dezvoltarea domeniului agricol, prin intermediul Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol, SUA.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, mecanismul de repartizare a surselor financiare va fi adaptat corespunzător cerințelor și necesităților fermierilor, iar consultarea cu agenții economici asigură luarea deciziilor corecte și efectuarea investițiilor țintite.

Pentru aceasta, specialiștii ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, au desfășurat un program amplu de vizite în exploatațiile zootehnice din țară, în vederea evaluării gradului de înzestrare tehnologică și indicatorilor economici ai fermelor, a necesităților și planurilor de dezvoltare.

Acordul de finanțare cu Banca Mondială pentru lansarea Proiectului de Investiții în Guvernanță, Dezvoltare și Reziliență a sectorului Agricol (AGGRI), urmează să fie ratificat până la finele lunii mai, iar implementarea acestuia va începe în a doua jumătate a anului curent.

Sursa de informaţie: https://www.moldpres.md/news/2023/02/06/23000906

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post