Se lichidează distribuția presei în mun.Chișinău. Licitații pentru chioșcurile de presă – cu preț excesiv

 Se lichidează distribuția presei în mun.Chișinău. Licitații pentru chioșcurile de presă – cu preț excesiv

Comerțul stradal este o activtiate economică ce presistă în Republica Moldova, iar statul în loc să încurajeze acest comerț, unde se pot dezvolta și menține locuri de muncă, tineri antreprenori, dar și rețele de chioșcuri, autoritățile locale favorizează marile rețele de comerț, și îi devaforizează pe cei care au o altă formă de organizare a activității, motivînd prin diverse “șiretlicuri juridice” acțiunile lor.

Azi atragem atenția asupra organizării licitațiilor pentru chioșcurile de presă periodică, care și așa au rămas puține în mun.Chișinău, dar și mai puține în țără.

Societatea nu poate să se dezvoltate fără a se informa, dar și mai mult fără a fi motivate să se informeze, nu putem striga în gura mare că toți sunt cu ochii în gadget-uri.

Vrem să avem o societate dezvoltată, atunci e nevoie de stutii, informare, abonamente la ziare, cultură, teatru, socielizare, cercuri de diferit interes, doar așa putem crește următoarea generație.

Însă, cu părere de rău, azi asistăm la o lichidare totală a distribuției presei din țară, în special în mun.Chișinău, prețul pentru un loc de comerț al ziarului va costa în jur de 400.000 lei, despre care susținere a presei mai discutăm? Țările vecine subvenționează presa, distribuția acesteia, la noi se vrea o generație degradantă… cel puțin spre asta mergem…

Și așa au rpmas puține redacții, iar cel mai grav e că, nu se înțelege că există un întreg lanț de salariați, jurnaliști, redactori, tipografi, distribuitori, personal auxiliar, coemrcianți, care își asigură și un minim nivel de trai. Lichidare breslei și a locurilor de muncă – cea mai gravă crimă!

Notă! Iar argumentul că, dacă nu reziști mai bine să închizi compania nu e valabil, asta ar însemna că, dacă statul nu asigură minimulo necesar cetățenilor săi , care va fi soluția?

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post