Rezervația Prutul de Jos – Mica Deltă a Moldovei

 Rezervația Prutul de Jos – Mica Deltă a Moldovei

Descoperă R. Moldova, așa cum nu ai făcut-o înainte!

Vom explora plaiul oamenilor ospitalieri, al tradițiilor cu o istorie milenară și al locurilor, ce dăinuie o frumusețe de nedescris și merită văzută măcar o dată în viață.

Cunoaște-ți țara împreună cu noi!

Rezervația științifică Prutul de Jos

Rezervaţia ştiinţifică ”Prutul de Jos” este amplasată în lunca râului Prut, partea de vest a satului Slobozia Mare. Raiul păsărilor, peștilor și plantelor, creat cu scopul de a proteja flora și fauna Lacului Beleu, precum și pentru a crea condiții favorabile, pentru înmulțirea plantelor rare și a celor care sunt pe cale de dispariție.  Rezervația științifică „Prutul de Jos” constituie un adevărat muzeu al biodiversității, de o valoare inestimabilă, pentru patrimoniul natural universal.
Aceasta reprezintă o arie protejată, ce a fost inclusă în rețeaua mondială a rezervațiilor biosferice UNESCO, în anul 2018.

Boonika și Boonelul

Da, da, tu ai înțeles totul corect! Faimoșii Boonika și Boonelul, ce au cucerit inimile tuturor la Eurovision 2005, cu piesa „Bunica bate toba”, te invită la ei în ospeție! Discuții sufletești, cântece, bancuri, un pahar de vin și plăcinte – Buneii te vor pofti cu tot ce au mai bun.

Colinele de aur de la Văleni

Cea mai vizitată atracție turistică din regiunea dată, „Colinele de aur”, te vor surprinde cu un landșaft inedit de o culoare gălbui-roșcată (de ce are așa nuanțe, îți spunem direct în fața locului).
Vizitată chiar și de Domnitorul Petru Rareș, zona te bucură cu o istorie bogată, acumulată timp de milenii.
Printre descoperirile făcute în aceste șanțuri, sunt rămăşiţele scheletice ale unor mastodonţi, cămile, rinoceri şi alte vietăţi, care au trecut pe aici.

De pe vârful colinelor se deschide un peisaj fermecător spre Lacul Beleu şi împrejurimile sale.

Curtea Tradițională Țărănească “Casa dorului”

Locul, care îți va dezvălui adevărata valoare a cuvântului „tradiție” pentru cultura moldovenească.
“Casa dorului” – este o casă-muzeu amenajată în stilul sec. XIX cu cele 3 încăperi specifice: casa mare, bucătăria și camera de locuit.
Aici poți să te așezi la războiul de țesut, să-ți pui furca în brâu și să torci câteva fuse.
Iar totodată, ai putea vedea covoare și costume populare cu o vechime de peste 100 de ani, unelte de muncă ale țăranului și diverse obiecte din lemn.

Muzeul Pâinii

„Cu pâine și sare” – doar astfel este întâlnit orice oaspete, venit la Văleni. Totul datorită Doamnei Vera Caminschi, care în urmă cu mulți ani a deschis Muzeul Pâinii, cu scopul de a susține excursiile în Republica Moldova.
Muzeul expune o varietate largă de colaci, ce se servesc la anumite sărbători, dar totodată și obiecte care se folosesc sau care se foloseau pe vremuri în gospodăriile din sat: tivda, furca de tors, coșuri și covoare.
Pe lângă atelierele de coacere a pâinii, diverselor culturi și bucate tradiționale, la Muzeul Pâinii puteți participa la prezentarea teatralizată a fragmentelor de nuntă, cum ar fi jucatul Pupezei.

Sursa de informație: https://cunoastetitara.md/package/prutul-de-jos/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post