Republica Moldova își va onora angajamentele financiare față de organizațiile internaționale la care este parte

 Republica Moldova își va onora angajamentele financiare față de organizațiile internaționale la care este parte

În anul 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale.  În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane lei. În cadrul ședinței de astăzi, 12 ianuarie 2022, Guvernul a aprobat proiectul hotărârii cu privire la achitarea din bugetul de stat pe anul 2022 a cotelor de membru și a datoriilor Republicii Moldova față de organizațiile internaționale și regionale. 

Din lista organizațiilor internaţionale şi regionale, cărora Republica Moldova urmează să achite cotele de membru din bugetul de stat pe anul 2022, fac parte cinci organizații parlamentare, 57 de instituţii internaţionale şi şapte structuri ale Comunităţii Statelor Independente (CSI). Respectiv, la asigurarea angajamentelor financiare anuale obligatorii ale Republicii Moldova, pentru organizațiile internaționale parlamentare se vor aloca cca 6 milioane de lei, pentru instituțiile internaționale cca 50,7 milioane lei, iar pentru organizațiile CSI cca 5,6 milioane lei. 

Onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum și în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale. 

Repartizarea alocațiilor bugetare a fost efectuată în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale și în concordanță cu solicitările de plată recepționate din partea autorităților publice responsabile de colaborarea cu organizațiile internaționale vizate. 

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/01/12/22000210

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post