Procurorul General pune la zid Președinția

 Procurorul General pune la zid Președinția

În ultima perioadă, urmare a ședințelor CSP, dar și a dezbaterilor publice privitor la modificarea legii cu privire la Procuratură, legate de criteriile de evaluare a procurorilor.

Procurorul General se expune: În Republica Moldova ca și în altă țară, puterile sunt separte, dar colaborează pe poziție de egaliate pentru scopuri comune.

Potrivit Constituției Republicii Moldova Procuratura se supune doar Legii, unica autoritatea care controleaza activitatea Procuraturii este instanța de judecată.

La 8 luni de la investirea dnei. Maia Sandu, Procuratura a încercat să facă un dialog cu Președintele, din păcate eforturile noastre au fost în zadar, în toată această perioadă dna.Președinte în toată această perioadă nu a binevoit să se intereseze cu problemele cu care ne confruntăm.

Toate ședințele, chiar și cele ale Comisie de Securitate, care se convocau ca Procuraorul General să fie un raportor de serviciu pe dosarele sensibile și spețe individuale

Apogeul a fost la ultima ședință, cînd au fost invitați și conducătorii procuraturilor specializate, în toată cariera mea de procuror, cred că, este pentru prima dată cînd un Șef de stat cheamă șefii procuraturilor specializate la raport…

Sursa de informație: https://www.privesc.eu/Arhiva/96000/Briefing-de-presa-organizat-de-Procuratura-Generala

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post