Președintele Camerei Reprezentanților a SUA a efectuat o vizită neanunțată la Kiev

 Președintele Camerei Reprezentanților a SUA a efectuat o vizită neanunțată la Kiev

Vizita lui Pelosi nu fusese anunţată, deşi era aşteptată.

„Mulţumim Statelor Unite pentru contribuţia lor la protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru”, a scris preşedintele ucrainean pe Twitter pentru a însoţi un videoclip în care apare flancat de gărzi înarmate, întâmpinând-o pe Nancy Pelosi şi o delegaţie a Congresului SUA în faţa preşedinţiei de la Kiev şi apoi întâlnirea cu delegaţia americană.

„Statele Unite sunt lider în sprijinul puternic pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse”, a continuat preşedintele ucrainean. „Delegaţia noastră a venit la Kiev pentru a transmite un mesaj fără echivoc şi răsunător în întreaga lume: Statele Unite sunt de partea Ucrainei”, potrivit unui comunicat al delegaţiei americane, care se va deplasa ulterior în sud-estul Poloniei şi la Varşovia. „Un sprijin american suplimentar este pe drum”, au subliniat congresmanii americani, care au asigurat că vor „transforma cererea puternică de finanţare a preşedintelui Biden într-un pachet legislativ”. Această vizită intervine la o săptămână de la deplasarea la Kiev a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken şi a ministrului apărării, Lloyd Austin. În cadrul acelei vizite, cei doi responsabili au anunţat revenirea treptată a prezenţei diplomatice americane în Ucraina şi un ajutor suplimentar direct şi indirect de peste 700 de milioane de dolari.

Pelosi le-a mulţumit ucrainenilor pentru „lupta lor pentru libertate”. „Lupta voastră este pentru noi toţi. Angajamentul nostru este să fim alături de dumneavoastră până la finalul bătăliei”, a adăugat ea.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/05/01/22003310

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post