Peste 7 000 de vaccinuri anti-COVID-19 cu termen expirat au fost administrate cetățenilor moldoveni, a constatat Curtea de Conturi

 Peste 7 000 de vaccinuri anti-COVID-19 cu termen expirat au fost administrate cetățenilor moldoveni, a constatat Curtea de Conturi

Un audit realizat de Curtea de Conturi a Republicii Moldova a scos la iveală că aproape 7 000 de vaccinuri anti-COVID-19 cu termen expirat au fost administrate cetățenilor.

Informația a fost prezentată astăzi în cadrul ședinței Curții de Conturi.

„Auditorii noștri au descoperit aproximativ șapte mii de cazuri de vaccinare cu preparate expirate. Acest aspect mi se pare cel mai important”, a spus președintele Curții de Conturi, Marian Lupu.

După cum a precizat auditorul Curții de Conturi Irina Rogaceva, au fost înregistrate 6.804 astfel de cazuri.

„Avem toate motivele să punem la îndoială valabilitatea acestor vaccinuri”, a adăugat Marian Lupu.

Neregulile nu se opresc aici. Auditul a mai constatat că peste 11 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în valoare de 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă.

Curtea de Conturi a mai scos la iveală că peste 71 100 de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi falsificate.

Sursa de informație: https://ro.sputnik.md/20211216/7000-de-vaccinuri-expirate-administrate-cetatenilor-ce-a-descoperit-curtea-de-conturi-47291909.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post