Pentru Revelion, Moldsilva a pus în vânzare peste 44 mii de conifere

 Pentru Revelion, Moldsilva a pus în vânzare peste 44 mii de conifere

Pentru sărbătorile de Revelion din acest an, Agenţia de Stat „Moldsilva” a pus în vânzare circa 44 de mii de pomi de Crăciun. Este vorba de peste 41 mii de molizi şi aproape 3 000 de pini, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Iulian Mamai, șeful Direcţiei fond forestier, arii protejate şi regenerarea pădurii, a menționat că întreprinderea a pus la dispoziția populației și circa 5 000 de ramuri de conifere.

Faţă de anul trecut, prețul coniferelor va rămâne neschimbat. Astfel, un molid de un metru va costa la pepinierele silvice 36 de lei, iar un pin – 25 de lei cu TVA inclus. Pentru pomii cu o înălțime mai mare de şase metri se stabilește un supliment de cost.

Agenţia “Moldsilva” atenţionează că în cazul tăierilor ilicite de brazi din fondul forestier sau de pe alte spații verzi, persoanele fizice riscă o amendă între 1 000-2 000 de lei.

Sursa de informare:

https://www.moldpres.md/news/2021/12/27/21009943

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post