Pentru instalarea unui container de ce ai nevoie? E legal sau nu? Cum poți dezvolta o mini-pensiune, chiar și pe teren agricol.

 Pentru instalarea unui container de ce ai nevoie? E legal sau nu? Cum poți dezvolta o mini-pensiune, chiar și pe teren agricol.

Pentru instalarea unui container de ce ai nevoie? E legal sau nu? Cum poți dezvolta o mini-pensiune, chiar și pe teren agricol.

Mulți se întreabă cum pot să-și dezvolte o mică afacere în domeniul ospitalier, chiar dacă nu am teren pentru construcții, nu am mijloace financiare, un anumit suport investițional?

Iată de ce, pentru amenajarea unui spațiu ocrotit de natură, un spațiu care să te ajute să-ți dezvolți o mică afacere într-un spațiu pitoresc e necesar ca să ai întrunite cîteva condiții simple și ușor de implimentat.

În acest sens, Agenția de Mediu spune că pentru a-ți instala un container pentru o amenajare de locuit sau cu destinație agricolă sunt necesare cîteva condiții:

1. În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 209 din 29.07.2016 privind deșeurile, alocarea terenurilor necesare pentru colectarea separată a deşeurilor, inclusiv pentru colectarea deşeurilor de produse supuse reglementărilor de responsabilitate extinsă a producătorului, dotarea acestora cu containere specifice tipurilor de deşeuri, precum şi funcţionalitatea acestora ține de sarcina autorităților administrației publice locale, care va ține cont de documentația de urbanism. În același timp, potrivit art. 25 alin. (3) din Legea menționată, autorizate urmează a fi unităţile şi întreprinderile care intenţionează să desfăşoare activităţi de gestionare a deşeurilor.

2. Potrivit art. 36 din Codul funciar nr. 828 din 25.12.1991, terenurile cu destinaţie agricolă, indiferent de forma de proprietate, sînt folosite pentru desfăşurarea activităţii în scopul obţinerii de produse agricole şi pentru amplasarea obiectivelor de infrastructură a agriculturii și a structurilor de primire turistică, din categoria pensiunilor agroturistice, precum şi pentru obţinerea produselor energetice.

Totodată, conform pct. 10 din Regulamentul cu privire la modul de transmitere, schimbare a destinaţiei şi schimb de terenuri, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1170 din 25.10.2016, pentru construcţia obiectivelor industriale, comunale, locative, a căilor ferate şi drumurilor, a liniilor de transport electric, a liniilor de comunicaţii electronice, a conductelor magistrale, precum şi a obiectivelor cu destinaţie agricolă (silvică) se transmit, în primul rînd, terenurile ce nu se folosesc pentru creşterea producţiei agricole (silvice), terenurile cu bonitate scăzută (gradul de evaluare a fertilităţii naturale mai mic de 40) şi cele neîmpădurite.

Transmiterea terenurilor se realizează pe baza documentaţiei de urbanism şi amenajare a teritoriului.

În acest sens, dacă ai o idee care se încadrează în parametrii evidențiați, și vrei să amenajezi o zonă în localitatea ta, atunci o bucată de teren azi e la îndemîna oricui, doar dorință și perseverență.

Sursa de informație:

https://www.vreauinfo.md/ro/request/226/response/304/attach/2/Raspuns%20Agentia%20de%20mediu.pdf?cookie_passthrough=1

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post