Partidul Verde Ecologist va cere demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu

 Partidul Verde Ecologist va cere demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu

Reprezentanții Partidului Verde Ecologist au organizat astăzi, 14 februarie 2022 un flashmob în fața Guvernului. Aceștia au solicitat demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu și au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrei, Natalia Gavrilița. „Partidul împreună cu toți cetățenii RM sunt îngrijorați de inacțiunile ministerului Mediului, în frunte cu Iuliana Cantagariu, și un grup de persoane care în loc să promoveze o politică pentru un mediu curat, din contra – depun eforturi, fac demersuri, dau avizuri pozitive la permiterea incinerării anvelopelor, a deșeurilor, a importului de fier vechi pentru Uzina din Râbnița. Noi am optat mereu pentru profesionalism și corectitudine în instituțiile statului”, a spus președintele interimar al formațiunii.

„Avem un haos, timp de 30 de ani în Moldova nu a fost creat un sistem de management al deșeurilor, se vorbește mult, avem multe locuri, gunoiști și totodată guvernanții ca papagalii indiferent de culoarea politică repetă 30 de ani că sunt neautorizate. 

În Moldova nu doar râurile sunt poluate, avem problema cu râul Nistru, dispar vietățile, avem o sumedenie de probleme, ele nu se soluționează, se merge pe o cale cu interese a unor persoane „deștepte” care vor să pună mână și pe procesul de incinerare a anvelopelor și deșeurilor. Se vorbește că în Finlanda, Austria sunt centre în mijlocul orașului, să nu comparăm

Toate eforturile ministrei cu secretarii de stat sunt pentru mici interese, pentru că RM nu are așa volum de deșeuri, inclusiv și anvelope ca să funcționeze această uzină”, a spus acesta.

Amintim faptul că, Partidul Verde Ecologist din Moldova a anunțat pentru astăzi, 14.02.2022 un flashmob în fața Guvernului. Conform anunțului, membrii formațiunii intenționează, prin această acțiune, să ceară Guvernului demisia ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu. De asemenea, membrii formațiunii au anunțat că vor transmite o scrisoare deschisă prim-ministrei Natalia Gavriliță. Totodată, partidul nu a anunțat care este cauza pentru care vor cere demisia ministrei Mediului.

Sursa de informație: https://unimedia.info/ro/news/bf715ff10a060875/live-flashmob-la-guvern-partidul-verde-ecologist-cere-demisia-ministrei-mediului.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post