Parlamentul a adoptat modificarea Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022

 Parlamentul a adoptat modificarea Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022

Parlamentul a adoptat, în ședința de astăzi, PROIECTUL de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022 (FAOAM), în lectura a doua.

Potrivit documentului, veniturile Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală constituie, pentru anul curent, peste 12 miliarde de lei, cu 86087,9 mii lei (0,7%) mai mult față de planul aprobat. În același timp, volumul cheltuielilor FAOAM, pentru anul 2022, a fost majorat cu 331 087,9 mii lei (2,7%) față de suma aprobată și constituie 12 618 688,9 mii lei. Această majorare este determinată de creșterea cheltuielilor aferente Fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice. Deficitul bugetar al Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală constituie 245 milioane de lei și se propune a fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului, în volum de 674,689,8 mii lei.

Proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2022 a fost adoptat cu votul a 55 de deputați.

Sursa de informație: https://regional.md/parlamentul-a-adoptat-modificarea-fondurilor-asigurarii-obligatorii-de-asistenta-medicala-pentru-anul-2022/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post