Până în 9 martie 2022, Moldova a gestionat un flux de 290,1 mii refugiați din Ucraina

 Până în 9 martie 2022, Moldova a gestionat un flux de 290,1 mii refugiați din Ucraina

Începând cu data de 9 Martie 2022, Ministerul Afacerilor Interne din Moldova oferă datele privind refugiații din Ucraina nu doar a cetățenilor ucraineni, dar și a cetățenilor din alte state.

Acest lucru ne permite să constatăm că până la această dată Moldova a reușit să gestioneze un flux de refugiați în număr de 290,1 mii persoane dintre care 259,6 mii sunt cetățeni ucraineni și 30,5 mii cetățeni ai altor state, care la momentul începerii războiului se aflau pe teritoriul Ucrainei.

Din toți refugiații care au intrat în Moldova din Ucraina, 37,1% sau 107,5 mii persoane la momentul dat se află pe teritoriul Moldovei, restul au plecat mai departe în alte țări. În cazul cetățenilor altor state care au venit la noi din Ucraina, doar 18,5% la moment se află în Moldova restul au plecat spre alte destinații.

Până la această oră au solicitat azil 2.279 cetățeni ucraineni sau 0,9% din numărul total a celor intrați în țară. Acest fenomen se explică prin faptul că Moldova este privită în primul rând ca o țară de tranzit, iar pe dea altă parte mulți ucraineni au rude și prieteni în Moldova și au reușit să-și rezolve problema aflării lor în Moldova cel puțin temporar.

În prima zi de conflict în Moldova au intrat 6,3 mii persoane, apoi fluxul a crescut până la o medie de 22,3 mii persoane zilnic. Raportat la numărul populației, fluxul de refugiați din Ucraina și de persoane care au rămas în Moldova este de 3-10 ori mai mare decât la orice altă țară din Europa.

Sursa de informație: https://ionita.md/2022/03/10/pana-in-9-martie-2022-moldova-a-gestionat-un-flux-de-2901-mii-refugiati-din-ucraina/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post