Până azi,15.03.2022, 291 de copii din Ucraina au fost înscriși în instituțiile de învățământ din Chișinău

 Până azi,15.03.2022, 291 de copii din Ucraina au fost înscriși în instituțiile de învățământ din Chișinău

291 de copii din Ucraina au fost înscriși până în prezent în 40 de instituții de învățământ din Capitală, anunță edilul Ion Ceban. Totodată, 21 de copii merg în prezent la grădinițele din Chișinău. Potrivit lui Ceban, sunt încă multe solicitări care urmează să fie acceptate. În același timp, 4 persoane sunt angajate în sistemul educațional din Chișinău – un medic și trei educatori. Guvernul a anunțat luni că persoanele refugiate din Ucraina, care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova o perioadă mai mare de timp, vor putea beneficia de servicii publice în baza numărului de identificare de stat, atribuit la traversarea frontierei Republicii Moldova.

IDNP-ul poate fi  descărcat cu ajutorul unei aplicații digitale, dezvoltată recent de Agenția de Guvernare Electronică. Noua soluție digitală este integrată pe platforma dopomoga.gov.md și poate fi utilizată începând din data de 14 martie 2022.

Sursa de informație: https://regional.md/pana-azi-291-de-copii-din-ucraina-au-fost-inscrisi-in-institutiile-de-invatamant-din-chisinau/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post