PA și CNA vin cu precizări referitoare la unele informații, apărute în spațiul public, vizavi de reținerea unui candidat la funcția de magistrat

 PA și CNA vin cu precizări referitoare la unele informații, apărute în spațiul public, vizavi de reținerea unui candidat la funcția de magistrat

Având în vedere unele informații, apărute în spațiul public vizavi de reținerea și arestarea unui candidat la funcția de judecător, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție face următoarele precizări:

„La data de 3 decembrie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut patru persoane, în cadrul unei cauze penale care vizează fapte de corupție comise la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În comunicatul, difuzat de CNA, s-a menționat că bănuiții ar fi gestionat o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că printre persoanele reținute se află și un candidat la funcția de judecător, iar unele instituții media, invocând surse demne de încredere, au declarat că această persoană și-ar fi adjudecat funcția de magistrat prin coruperea unei persoane din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit știrilor difuzate, respectiva informație s-ar conține în discuțiile, interceptate de către CNA și procurori, în cadrul desfășurării investigațiilor.

Reieșind din cele expuse și pentru a opri speculațiile în acest caz, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție dezminte informația despre pretinsele negocieri dintre persoana reținută și un membru al CSM, apărută în spațiul public. Aceste alegații nu corespund adevărului și nu au fost identificate în cadrul măsurilor speciale de investigație sau a acțiunilor de urmărire penală.”, se menționează în comunicat.

Sursa de informație: https://punctul.md/pa-si-cna-vin-cu-precizari-referitoare-la-unele-informatii-aparute-in-spatiul-public-vizavi-de-retinerea-unui-candidat-la-functia-de-magistrat/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pa-si-cna-vin-cu-precizari-referitoare-la-unele-informatii-aparute-in-spatiul-public-vizavi-de-retinerea-unui-candidat-la-functia-de-magistrat

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post