O părere despre actualul Guvern – de la Gheorghe Erizanu

 O părere despre actualul Guvern – de la Gheorghe Erizanu

Sunt încăpățânat. Fără nicio șansă de schimbare. Am tot scris. La fiecare nou guvern. Care începea cu șanse de a fi bun. Și își dădea obștescul sfârșit prost. În borta din frontispiciul Clădirii Guvernului. Acum se duce în bortă și E-ul. Schimbați, vă rog, acest desing de prorab din perioada Tarlev. Un amalgam de Times New Roman și logoul Pravdei. Cu spațiu luat din pleșul celui mai pleșcat moldovean. Înainte de a prezenta programul de guvernare.

Nu voi comenta lista Guvernului Gavriliță. S-au dat cu părerea toți. Și proletarii de la Fabrica de Opinii și Cancanuri Plahotniuc & Dodon, și tractoristul Vichea din Colincăuți. Rămân la părerea din secolul trecut a lui lui Jonathan Powell din Noul Machiavelli: „Numirea unui cabinet este o chestiune politică, nu de resurse umane.”

E bine că viitorul guvern Gavriliță este o echipă de bobsley. Oricine riscă să iasă din rând își pierde casca, apoi capul. Iar unii domni, care acu umblă în tricou și blugi, peste o juma de an sau un an, ar putea apărea pe la partid în cămașă albă, cravată, costum și să zică: „Ce-i, băieți, nu se primește?!” Și nu va fi nicio tragedie. Nici pentru Republica Moldova, nici pentru Guvernul Gavriliță.

Guvernul Gavriliță este obligat să reușească. Altă opțiune e doar Fâșia Gaza, mutată la Prut.

Sursa de informație: http://erizanu.cartier.md/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post