Natalia Gavrilița: dacă profesorii nu sunt vaccinați, atunci ei trebuie să-și găsească alt loc de muncă

 Natalia Gavrilița: dacă profesorii nu sunt vaccinați, atunci ei trebuie să-și găsească alt loc de muncă

În cadrul unei emisiuni de la un post TV, unde au fost puse în discuții mai multe subiecte, unul a fost scos în evidență, “pedagoci fără locuri de muncă – dacă nu se vaccinează”, astfel prin intermediul platormei de acces la informații, care are un rol important pentru cei interesați de informații, mai ales resurse de ordin public, dar și pentru jurnaliști, se concretizează, faptul că, conform Legii nr. 982/2000 privind accesul la informație, solicit următoarele informații de interes public:
în cadrul emisiunii de aseară de la Tv8, unde a fost invitată Doamna Prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița au fost mai multe subiecte discutate, printre care și întrebarea:
Întrebare TV8: Profesorii sunt obligati să se vaccineze?


Raspuns Gavrilița: deci, în momentul în care ei vin în clasa si interactionează cu copii pun la risc sănătatea copiilor și a familiilor lor, atunci ei trebuie să se vaccineze, dacă ei nu vor să se vaccineze, atunci ei trebuie să-și găsească alt loc de lucru.


Care este legalitatea acestor afirmatii?

Raspunsul oficial de la oamenii care primesc salarii din contribuțiile populației Republicii Moldova: …Adițional, menționăm faptul că, în virtutea prevederilor stabilite de Regulamentul privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 698/2017, Ministerul Justiției nu este abilitat cu dreptul de a se expune și a da careva aprecieri asupra declarațiilor Primministrului sau altor demnitari….

 Sursa de informații:

https://www.vreauinfo.md/ro/request/362/response/484/attach/3/peti%20ia%20r%20spuns%20ajustat%202%202.semnat.pdf?cookie_passthrough=1

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post