Municipiul Chișinău are asigurată, pentru trei ani, depozitarea resturilor menajere

 Municipiul Chișinău are asigurată, pentru trei ani, depozitarea resturilor menajere

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat contractul pentru depozitarea, pe un termen de trei ani, a deșeurilor menajere din capitală la poligonul de la Țânțăreni, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au votat, în ședința de astăzi, o decizie referitor la contractul pentru depozitarea deșeurilor menajere din capitală la poligonul de la Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Votul vine după ce în dimineața zilei au existat mai multe polemici în privința necesității includerii acestui punct pe ordinea de zi.

Consilierii au fost convinși să voteze după ce li s-a explicat că un acord de depozitare, pentru un termen de trei ani, a fost semnat ieri, 27 decembrie, de Întreprinderea Municipală „Autosalubritate”, Consiliul local din Țânțăreni și Primăria Chișinău.

Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, primăria își asumă angajamentul să ofere obligațiuni municipale în valoare de 75 de milioane de lei pe care Consiliul local Țânțăreni le va folosi pentru atragerea investitorilor. „Partea pozitivă a acestui acord semnat ține de faptul că Chișinăul își asigură depozitarea pe un termen de trei ani a resturilor menajere”, a spus acesta. 

Zilnic, din mun. Chișinău sunt colectate și transportate/depozitate la Poligonul de deșeuri solide din comuna Țânțăreni aproximativ 4 500 – 5 000 m3, ce constituie circa 650 – 700 t de deșeuri. Anual, „Autosalubritate” colectează circa 1 755 000,0  –  1 800 000,0 m3 de deșeuri municipale solide.

Până în acest moment la poligon au fost înhumate circa 23 mln m3 de resturi menajere, ceea ce reprezintă circa jumătate din capacitatea de depunere planificată. 

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2021/12/28/21009978

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post