MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care devine membră a IFOAM

 MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care devine membră a IFOAM

Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) a devenit recent membră a Federației Internaționale a Mișcărilor pentru Agricultură Ecologică (IFOAM), o comunitate de peste 800 de afiliaţi din mai mult de 100 de ţări.

MOVCA este prima organizaţie din ţara noastră care a obţinut statutul de membru al IFOAM, iar în acest fel Republica Moldova este reprezentată pentru prima dată într-o structură internaţională din acest domeniu.

Unirea forțelor cu persoane și organizații similare permite implementarea unor proiecte de dezvoltare a agriculturii ecologice, formare a capacităților de lider și susținere a unei agriculturi și a unor sisteme alimentare cu adevărat durabile”, a precizat Victoria Ceban, directorul executiv al MOVCA.

Fondată în 1972, IFOAM – Organics International este o organizaţie creată de membri care activează în scopul obţinerii unei sustenabilităţi veritabile a agriculturii de pe tot globul.

Sistemele alimentare și agricole existente în lume se confruntă în prezent cu provocări multiple, de la răspândirea foametei, schimbările climatice și pierderea biodiversității şi până la faptul că agricultorii și lucrătorii din sectorul alimentar nu obţin venituri decente. Modul în care sunt produse și consumate alimentele poate fie atenua, fie exacerba aceste condiții, susţin reprezentanţii IFOAM.

Împreună cu afiliații săi din peste 100 de țări și teritorii, precum și cu organismele sale regionale și platformele sectoriale, IFOAM – Organics International conduce spre o schimbare ecologică.

Informaţie parvenită pe poşta electronică a redacţiei lagazzette.md

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post