Modificarea Codului muncii (proiect de lege înregistrat în Parlamentul RM sub nr.146 din 20.04.2022)

  Modificarea Codului muncii (proiect de lege înregistrat în Parlamentul RM sub nr.146 din 20.04.2022)

Schimbarea, dezvoltarea societății e binevenită, și sunt binevenite și modificările asupra actelor normative.

Azi, 07 iunie 2022, au loc dezbateri publice care impun careva modificări la Codul Muncii.

Sigur se discută fiecare moficare asupra Codului Muncii, însă o părere deloc potrivită a răsunat din partea reprezentantului Asociației Investitorilor Străini, privitor la pe rioada de probă, iar dacă salariatul nu se încadrează în mediul corporativ atunci să fie concediat, sigur asta să fie în perioada de probă, iată de ce fraza reprezentantului Asociației indicate supra: “noi ne dorim modificarea”, astfel de fraze ne duc la concluzia că, anumite modificări sunt incluse de Asociație, iar asta aduce atingere asupra tuturor sectorului. Iar de aici, concluzia, companiile mari lobează interesele sale, nimicind pe cei din interiorul țării, promovînd politici practice în detrimentul societății unde își desfășoară activitatea economică.

Sursa de informație: https://www.privesc.eu/Arhiva/99571/Consultari-publice–organizate-de-Comisia-protectie-sociala–sanatate-si-familie–cu-referire-la-art–I-din-proiectul-de-lege-pentru-modificarea-unor-

https://fia.md/wp-content/uploads/2022/05/56-AVIZ-FIA-PL-146-din-20.04.2022-Codul-Muncii.pdf

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post