Ministerul Sănătății nu este receptiv la solicitări, acesta ascunde date publice

 Ministerul Sănătății nu este receptiv la solicitări, acesta ascunde date publice

Portalul lagazzette avînd ca instrument de solicitare de date ca vreauinfo.md, l-a utilizat, astfel că, în data de 30 decembrie 2021 prin intermediul acestei platforme a înaintat o solicitare către Ministerul Sănătății de interes public privind administrarea vaccinurilor, dar și despre procesele administrării  a acestora care sunt necesare unei societăți informate și educate, și daca acest răspuns societatea nu l-a primit, ci doar a fost mimat, se solicită un raport, oficial care este soarta administrării celor 7000 de vaccinuri expirate?
2. sunt identificatele persoanele vinovate?
3. ce masuri au fost/sunt aplicate?
4. alte detalii din raport/concluzii.

Iată că, acest Minister care activează în serviciul public, în interesul sănătății cetățenilor a recepționat demersul dar nu s-a făcut interesat în a răspunde, iată așa stau lucrurile în țara Moldovă.

Fiecare își face propriile concluzii, de ce atunci finanțatorii acestor platforme de informare, solicitare de informații sunt ajutate de fonduri europene etc, dacă instituțiile statului nu sunt receptive?

Sursa de informație: https://www.vreauinfo.md/ro/request/privind_cele_7000_de_vaccinuri_c

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post