Memorandum de înțelegere privind protecția copilului în sport

 Memorandum de înțelegere privind protecția copilului în sport

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova  și AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ,,AVE Copiii” au semnat în data de 28 aprilie 2021 MEMORANDUL DE ÎNȚELEGERE privind protecția copilului în sport.

     Respectivul MEMORAND   vizează dezvoltarea cooperării durabile și de durată între părți în scopul promovării pro-active a drepturilor copiilor în Republica Moldova de a practica sportul în condiții securizate și libere de violență de orice tip ( fizică, psihologică, sexual sau neglijare). Părțile au convenit să dezvolte capacitățile profesioniștilor implicați în activități sportive cu participarea copiilor, în special de a recunoaște  semnele și indicatorii de orice tip de violență, modalitățile de raportare a violenței etc.

Memorandul de Înțelegere este valabil pentru o perioadă de 5 (cinci) ani cu posibilitatea de prelungire la propunerea părților semnatare.

Sursa de informație: https://olympic.md/comunicat-memorandum-de-intelegere-privind-protectia-copilului-in-sport/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post