Lansare de carte: Dorian FURTUNĂ, „Dialogul unui filosof cu o cioară”

 Lansare de carte: Dorian FURTUNĂ, „Dialogul unui filosof cu o cioară”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să participați la lansarea cărții „Dialogul unui filosof cu o cioară”, apărută recent la Editura Bestseller și  semnată de Dorian FURTUNĂ, etolog, gânditor, autor de cărți. Evenimentul este organizat   în cadrul Campaniei Naționale “10 scriitori/10 experți /10 întâlniri”, din cadrul Programului National LecturaCentral, ediția a V-a, 2022.

„În scrierea acestei cărți, eu am încercat o deconstrucție filosofică a închipuirilor noastre despre om și despre viață. Unii vor fi indignați de mesajul Ciorii, alții vor trăi o stare de catharsis după citirea cărții. Toți însă vor primi o satisfacție intelectuală de la lectură”, susține autorul. E o carte self-hurt, un dialog în care se face o deconstrucție a ființei omenești și a închipuirilor noastre despre lume. Cioara vrea să înțeleagă mai bine omul, iar filosoful îi dă explicații și, în așa mod, rând pe rând, sunt dezbătute un număr impresionant de teme: religie, filosofie, ambiție, voință și liber arbitru, fericire, împlinire existențială, libertatea de alegere, democrație, frustrare, instincte și emoții, efectele progresului și ale civilizării, morală, răul și bunătatea, educație, înțelepciune, sensul vieții, certitudinea, limbajul, identitatea, eul, inteligența artificială, genialitatea, răzbunarea naturii, psihicul și conștiința, moarte, timp, ispită, pasiune, zen și daoism, rețeta vieții, iubirea, iluziile, viitorul, adevărul…

Sursa de informație: https://ea.md/lansare-de-carte-dorian-furtuna-dialogul-unui-filosof-cu-o-cioara/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post