La ONVV a fost numit ilegal un director interimar. MAIA insistă pe continuarea unor reforme

 La ONVV a fost numit ilegal un director interimar. MAIA insistă pe continuarea unor reforme

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat un director interimar la Oficiul Național al Viei și Vinului, acțiune care contravine Codului Muncii Republicii Moldova și a subliniat necesitatea continuării reformelor sectoriale deja inițiate. Evenimentul a avut loc pe 26 octombrie 2021. În calitate de director interimar a fost numită Elizaveta Breahnă, scrie portalul de știri economice Bani.md

Prin intermediul unui comunicat de presă emis de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, s-a anunțat că doamna Elizaveta Breahnă va deține funcția de director interimar până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general, procedură care nu poate fi realizată ca urmare a Încheierii instanței de judecată.

Notăm că, potrivit Codului Muncii, „Nu se admite concedierea salariatului în perioada aflării lui în concediu medical, în concediu de odihnă anual, în concediu de studii, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la 3 la 4 ani, în perioada îndeplinirii obligaţiilor de stat sau obşteşti, precum şi în perioada detaşării, cu excepţia cazurilor de lichidare a unităţii.”

De menționat faptul că în cadrul prezentării doamnei Elizaveta Breahnă de către Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, acesta a subliniat necesitatea continuării reformelor sectoriale.

Amintim despre faptul că scandalul în jurul funcției de director al ONVV a început după ce Cristina Frolov, în calitate de director al instituției a lansat mai multe audituri și anchete, care au scos la iveală ilegalități realizate de un grup de vinificatori și, inclusiv, precedentul director ONVV. 

Sursa de informație: https://realitatea.md/bani-md-la-onvv-a-fost-numit-ilegal-un-director-interimar-maia-insista-pe-continuarea-unor-reforme/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post