Investiţii în active imobilizate în ianuarie-iunie 2021

 Investiţii în active imobilizate în ianuarie-iunie 2021

Biroul Naţional de Statistică informează că în ianuarie-iunie 2021 au fost realizate investiţii în active imobilizate în valoare de 10,1 miliarde lei sau cu 21,8% (în prețuri comparabile) mai mult faţă de ianuarie-iunie a anului precedent (pe fundalul reducerii cu 14,9% a indicatorului în cauză în primul semestru 2020 față de perioada respectivă a anului 2019).

În ianuarie-iunie 2021 investițiile în imobilizări corporale au constituit 9,8 miliarde lei (ceea ce constituie 97,5% din valoarea totală a investițiilor în active imobilizate), având o creștere de 21,7% față de aceeaşi perioadă a anului precedent. Investițiile în imobilizări necorporale au constituit 255,7 milioane lei sau cu 26,0% mai mult față de ianuarie-iunie 2020.

În ianuarie-iunie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent au crescut volumele investiţiilor la toate imobilizările corporale, după cum urmează: clădiri rezidențiale cu 6,6%, clădiri nerezidențiale – 16,2%, construcții inginerești – 8,7%, maşini şi utilaje – 20,2%, mijloace de transport – 87,2%.

Note:

1 Informația este prezentată fără datele raioanelor din partea stângă a Nistrului și mun. Bender.
2 Datele se prezintă pe entitățile cu 5 salariați și mai mult.
3 Indicatorii prezentați sunt provizorii și pot fi rectificați în perioadele următoare conform precizărilor parvenite de la entități.

Sursa de informație: https://statistica.gov.md/newsview.php?l=ro&idc=168&id=7111&parent=0

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post