Inga Grigoriu, reacție la protestele din Kazahstan: La noi a crescut prețul la gaze cu 120%. Ne pregătim de protest contra ipocriților și penalilor din Guvernul PAS

 Inga Grigoriu, reacție la protestele din Kazahstan: La noi a crescut prețul la gaze cu 120%. Ne pregătim de protest contra ipocriților și penalilor din Guvernul PAS

Ex-deputatul blocului ACUM și exponent al Platformei DA, Inga Grigoriu, atenționează că formațiunea politică din care face parte dar și susținătorii acesteia, se pregătesc de proteste contra „mincinoșilor, ipocriților, penalilor care fac parte din actuala guvernare”. Conform lui Grigoriu, acțiunile de protest sunt inevitabile, în ciuda faptului că moldovenii sunt greu de pornit.

Declarațiile lui Grigoriu vin drept ca urmare a manifestațiilor ce au loc în aceste zile în Kazahstan, acolo unde cetățenii se arată nemulțumiți de creşterea semnificativă a preţurilor la gazul natural lichefiat (GPL).

„Evident că, aproape tot moldoveanul cu cetățenie a R. Moldova, urmărește sau va urmări ultimele evenimente din Kazahstan și se miră cum oamenii de acolo au îndrăznit să protesteze?! Cu ce tupeu? La noi a crescut prețul la gaze cu 120% și nimic!!! Mai mult decât atât, milionul strigă – bravo noii guvernări!

P.S.: Kazahstan nu este poate cel mai bun exemplu de democrație și libertate de exprimare. Totodată, prin 2014-2017 ne uitam cu invidie la ucraineni, armeni, la România.

P.S.S.: Haideți, din nou, să studiem exemplul Islandei, chiar dacă din punct de vedere geografic, numeric, al modului de gândire nu putem fi comparați”, a mai scris Grigoriu.

Sursa: https://sinteza.org/2022/01/05/inga-grigoriu-reactie-la-protestele-din-kazahstan-la-noi-a-crescut-pretul-la-gaze-cu-120-ne-pregatim-de-protest-contra-ipocritilor-si-penalilor-din-guvernul-pas

Sursa de informație: https://sinteza.org/2022/01/05/inga-grigoriu-reactie-la-protestele-din-kazahstan-la-noi-a-crescut-pretul-la-gaze-cu-120-ne-pregatim-de-protest-contra-ipocritilor-si-penalilor-din-guvernul-pas

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post