Inflația în Moldova se temperează destul de rapid, ajungând la 22% anual, față de 34,6% acum 5 luni

 Inflația în Moldova se temperează destul de rapid, ajungând la 22% anual, față de 34,6% acum 5 luni

inflatie_lagazzette

Prețurile continuă să crească, dar într-un ritm mult mai lent. Pentru luna martie avem o creștere medie a prețurilor de 0,8%, comparativ cu 4,06% martie 2022.

În consecință inflația s-a temperat până la 22% anual, față de 34,6% în octombrie 2022.

Mențin prognoza mea făcută anterior: în aprilie inflația va fi sub 20% anual cu tendințe clare de scădere.

Sursa de informație: https://ionita.md/2023/04/12/inflatia-in-moldova-se-tempereaza-destul-de-rapid-ajungand-la-22-anual-fata-de-346-acum-5-luni/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post