Industria avicolă în Republica Moldova.

Te-ai întrebat vreodată la ce etapă și cu ce probleme se confruntă, dar și cum se dezvoltă industria avicolă în țara ta? Cum poți participa și tu la acest proces?
DAR ȘI MAI MULT – CÎND procuri produsele alimentare te-ai întrebat dacă sunt autohtone sau din altă țară?
Industria avicolă din toată lumea se confruntă cu un șir de amenințări care se manifestă sub diverse forme, cum ar fi virușii, bacteriile, protozoarele, micotoxinele ș.a. Începând cu anul 2005, la nivel mondial, o problemă majoră a fost Gripa Aviară. În ultimii doi ani, focare de Gripă Aviară, dar și de Boala Newcastle – două cele mai periculoase maladii pentru industria avicolă – au fost înregistrate și în țările învecinate cu Republica Moldova. În aceste condiții, biosecuritatea reprezintă o necesitate esențială pentru orice afacere în domeniul producerii puilor de carne. Protejarea de contaminarea cu microorganisme nedorite este o componentă-cheie a producției comerciale de păsări. Și asta deoarece contactarea, de către efectivul de păsări, a unui organism patogen, purtător de boli infecțioase, ar putea genera consecințe economice grave pentru producători, consumatori și, în cele din urmă, pentru întreaga societate.
La capitolul dezvoltarea sectorului de creștere a găinilor ouătoare Republica Moldova deține înregistrate 27 de companii, toate cu capital privat.


Despre cum se amenajează o fermă avicolă, problemele cu care se confruntă investitorii, ați putea găsi mai multe detalii pe pagina indicată mai jos.
Probabil ar urma cîteva discuții cu cei interesați în a dezvolta, fie a începe un studiu și a vedea cum pot interveni și dezvolta acest segment, partea din activitatea economică a Republicii Moldova.
Sursa de informație: https://www.vreauinfo.md/ro/request/lista_exploatatii_comerciale#incoming-307
http://www.ansa.gov.md/uploads/files/Sanitar-Veterinar/SanatateAnimala/Biosecuritate-brosura.pdf
Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.