În Parlament este vernisată o expoziție de artă plastică contemporană cu tematică pascală

 În Parlament este vernisată o expoziție de artă plastică contemporană cu tematică pascală

Zece lucrări de artă plastică contemporană cu tematica pascală ”Hristos a Înviat” sunt vernisate în Parlament, în perioada 21-29 aprilie curent.

Lucrările executate în ulei pe pânză aparțin artiștilor plastici Eudochia Robu, Valeriu Jabinschi, Mihail Statnîi, Vasile Grama, Inga Edu, Ecaterina Ajder, Iraida Ciobanu, Andrei Negură și Dumitru Bolboceanu. Fiecare dintre acestea reproduc motive pascale sau biblice și au fost realizate în perioada anilor 1995 – 2022. Expoziția este găzduită de Parlamentul Republicii Moldova în perioada sărbătorilor pascale și a fost vernisată, în parteneriat, cu Uniunea Artiștilor Plastici din țara noastră.  Tradiția  de a vernisa lucrări de artă în incinta Parlamentului a fost lansată în anul 2016. De atunci, mai mulți oameni de artă, instituții și parteneri au inaugurat expoziții tematice. Acțiunile se înscriu în eforturile Parlamentului de a susține promovarea artei și a artiștilor, prin găzduirea expozițiilor în incinta instituției legislative.

Sursa de informație: https://regional.md/in-parlament-este-vernisata-o-expozitie-de-arta-plastica-contemporana-cu-tematica-pascala/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post