În 2022 pentru plata unui salariu mediu pe economie va fi nevoie în mediu de 60 de bancnote, dublu față de anul 2015

 În 2022 pentru plata unui salariu mediu pe economie va fi nevoie în mediu de 60 de bancnote, dublu față de anul 2015

Prețurile în Moldova cresc, dar și salariul nominal crește, care din păcate în cea mai mare parte este mâncat de inflație.

Dacă în 2020 salariul mediu net pe economie a fost de 6617 lei/lunar, atunci în 2021 el s-a ridicat estimativ la 7.600 lei/lunar. Pentru 2022 anticipăm un salariu mediu net pe economie de 8.600 lei/lunar. A nu se confunda cu salariul mediu brut, care include și impozitele plătite de salariat. Salariul mediu brut pentru 2022 îl estimăm la 10.400 lei/lunar.

Chiar dacă Banca Națională în prezent a triplat numărul bancnotelor de o mie de lei și a dublat numărul celor de 500 lei, totuși pentru plata unui salariu trebuie din ce în ce mai multe bancnote. Iată așa un efect neașteptat al inflației, creșterii prețurilor și majorării de salarii.

Mai multe despre bancnote, monede și alte istorii despre circulația banilor în Moldova cu cea mai apropiată ocazie.

Sursa de informație: https://ionita.md/2022/01/31/in-2022-pentru-plata-unui-salariu-mediu-pe-economie-va-fi-nevoie-in-mediu-de-60-de-bancnote-dublu-fata-de-anul-2015/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post