Călătorim – să descoperim țara. Tu unde ai fost?

 Călătorim – să descoperim țara. Tu unde ai fost?

Orașul azi este într-atît de aglomerat că, adună chișinăuienii în zone pitorești, cei drept mai mult la picnicuri, decît să afli țara ta. Însă asta nu-i împiedică pe cei înrăiți de frumos să privească peste zonele frumoase ale Moldovei, o astfel de zonă este Vadul-Raşcov (r. Șoldănești) care a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447. Dumitru Matcovschi, povestea că denumirea corectă a satului este Vadul-Rașcului și vine de la cuvântul „rașcu” din limba dacilor, ce însemna „punga” de la taxa care se plătea ca să treci Nistrul.
Localitatea de astăzi a fost pe timpuri un important târg în regiune, cu străzi pavate, sinagogi, biserici și ateliere meșteșugărești.

📍 Ce poți vizita 👇
🔰Muzeul poetului Dumitru Matcovschi
🔰Clopotnița fostei Biserici Sf. Nicolae, sec. XVII
🔰Cimitirul Evreesc ( se spune că e unul din cele mai mari din R. Moldova)
🔰poți admira de la intrarea în sat cursul râului Nistru

Sursa de informație: https://cunoastetitara.md/descopera-10-locuri-spectaculoase-si-mai-putin-cunoscute-in-republica-moldova/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post