Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște raionul Cimișlia, reparată cu suportul IP FISM

 Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște raionul Cimișlia, reparată cu suportul IP FISM

Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță a participat în data de 29 septembrie 2021  la ceremonia oficială de finalizare a lucrărilor de reparație și modernizare a grădiniței „Alunelul” din s. Gradiște raionul Cimișlia, efectuate cu sprijinul financiar al Guvernului României.

Cu acest prilej ambasadorul Daniel Ioniță a declarat, printre altele, următoarele:

”Pentru această grădiniță, în două tranșe succesive, în 2015 și recent în 2020, au fost alocate cumulat din partea Guvernului României 1,3 mil. MDL, care reprezintă doar o parte din cele peste 600 mil. MDL, bani donați de poporul român, bani donați de Guvernul României pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova. În această grădiniță, am înțeles că beneficiari direcți sunt circa 217 persoane, adică copiii care frecventează grădinița, părinții și educatorii.(…)

În continuare vom rămâne la fel de hotărâți în a fi alături de dumneavoastră pe calea către UE și, atâta vreme cât veți rămâne orientați pe acest drum, sprijinul nostru pentru dumneavoastră poate să crească exponențial.(…)

Vă doresc tuturor, în principal celor care sunteți beneficiarii direcți ai acestui frumos edificiu, să aveți grijă de el și să fiți convinși că România, autoritățile locale și autoritățile centrale au cooperat, au pus împreună umărul pentru a fi posibil ca dumneavoastră să aveți o grădiniță la standarde europene. Este în interesul dumneavoastră direct ca să protejați ceea ce aveți și să nu uitați cine v-a ajutat în vremurile grele.”

Informații suplimentare

Valoarea totală a lucrărilor efectuate la Grădinița „Alunelul” din s. Gradiște raionul Cimișlia în perioada 2020-2021 a fost de 814.406 MDL din care contribuția României a fost de 800.000 MDL. Acestea au constat în: termoizolarea fațadei, construirea rețelelor exterioare de canalizare, amenajarea teritoriului, reparația blocului alimentar.

Grădinița „Alunelul” a mai beneficia anterior de finanțări din partea statului român respectiv în anul 2015 în sumă totală de 500.438 MDL.

Sursa de informație: https://fism.gov.md/ro/content/gradinita-alunelul-din-s-gradiste-raionul-cimislia-reparata-cu-suportul-ip-fism

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post