Fluturele gigantic

 Fluturele gigantic

Mai mult decît totul despre Trichophassus „Mariposa Fantasma” sau „Moth Ghost” care este un gen de molii monotipice din familia Hepialidae, iar „giganteus” (13 cm) este singura specie descrisă. Este endemic pentru Brazilia. Larva acestei specii a fost înregistrată hrănindu-se cu Adenocalimă, Eucalipt, Ipomoea și Solanum. Trichophassus arată camuflajul asemănător frunzei aripilor și mimica păianjenului (Araneae, Theraphosidae, Grammostola) a picioarelor sale frontale.

Nielsen, Robinson și Wagner 2000 au spus: „Este prezentat un inventar al celor 616 specii valide de Exoporia care apar în lume, cu speciile plasate în 68 de genuri. Se oferă o sinonimie completă a fiecărui gen și specie, inclusiv denumiri infrasubspecifice; 233 numele disponibile sunt în sinonimie și se notează 70 de nume infrasubspecifice.

Lista fiecărei specii include autorul, data descrierii originale, genul combinației originale și localitatea tipului. Sunt stabilite trei generice noi și 13 sinonime specifice noi; 106 specii sunt transferate ca noi combinații; cinci specii sunt înviate din sinonimie.

Blanchardinella nom. n. este propusă pentru Blanchardina Viette preocupată, 1950 și Dalaca parafuscus nom. n. este propusă pentru Hepialus fuscus Mabille, 1885. O recenzie a literaturii cheie despre Exoporia este furnizat împreună cu o bibliografie de peste 500 de referințe care acoperă toate descrierile taxonomice începând cu 1900, lucrări majore înainte de 1900, lucrări regionale cheie pentru identificare ion, și referințe selectate despre sistematică, morfologie, etape imature, biologie și comportament, feromoni, starea dăunătorilor, paraziți, agenți patogeni și control și istoria fosilelor. „

Sursa de informație: http://insecta.pro/taxonomy/32987

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post