FAO pregătește un proiect de 260.000 USD pentru micii fermieri din sectorul zootehnic

 FAO pregătește un proiect de 260.000 USD pentru micii fermieri din sectorul zootehnic

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, s-a întâlnit cu Adjunctul Reprezentantului Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu pentru a discuta prioritățile de cooperare în sectorul agroalimentar în perioada următoare.

Ministrul a mulțumit FAO pentru asistența continuă acordată de-a lungul anilor, în cadrul a mai multor proiecte realizate cu succes în sectorul agricol și a menționat intenția de a  implementa în continuare reformele în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Părțile au discutat despre prăgătirea unui noi proiect finanțat de FAO, în valoare de 260 000 dolari, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, ce va derula pe parcursul a doi ani.

Pe parcursul întrevederii Tudor Robu a menționat despre importanța sistemelor alimentare și participării Republicii Moldova în cadrul Summitului ONU privind sistemele alimentare.

Totodată, părțile au discutat despre pregătirea unui nou proiect finanțat de FAO, în valoare de 260.000 dolari, orientat spre susținerea fermierilor mici din sectorul zootehnic, pe o perioada de doi ani.

Tudor ROBU și-a exprimat disponibilitatea FAO de a susține în continuare Republica Moldova.

Sursa de informație: https://agrobiznes.md/fao-pregateste-un-proiect-de-260-000-usd-pentru-micii-fermieri-din-sectorul-zootehnic.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post