Familia Neboisea – toți membrii implicați în agricultură pentru a produce eco

 Familia Neboisea – toți membrii implicați în agricultură pentru a produce eco

Familia Neboisea din Ialoveni practică agricultura mai bine de zece ani, iar mai nou au inițiat procesul de certificare ecologică a unei porțiuni de teren.

Afacerea lor este una mică, de familie, dar în care se depune multă dragoste și grijă, astfel și rezultatele le sunt pe măsură. Natalia Neboisea ne povestește despre calea pe care o parcurg împreună pe tărâmul agriculturii. Primii pași i-au făcut cu mulți ani în urmă, investind în cultivarea căpșunului, ulterior au venit și alte culturi: zmeur, cireș, piersic, legume. Produsele lor le realizează de regulă la târguri, festivaluri, expoziții. Așa cu câțiva ani în urmă au ajuns la piața EcoLocal, de unde au primit primul imbold spre calea certificării ecologice. Procesul de certificare ecologică l-au început nu pe toată suprafața de 2 ha pe care o dețin, dar doar pe o suprafață mai mică, însă Natalia visează ca toate culturile lor să fie certificate. Pentru antreprenori această etapă este o nouă provocare, cu multe lecții noi și interesante. Faptul că au început conversia în grup le creează unele facilități și le simplifică lucrul.

Soții Neboisea încearcă să le cultive dragostea pentru pământ și agricultură și celor 2 copii ai săi, de aceea lucrează și învață împreună din mers.

Material preluat de pe: https://agrobiznes.md/familia-neboisea-toti-membri-implicati-in-agricultura-pentru-a-produce-eco.html

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post