EU4Youth: Grădina școlară pentru dezvoltarea antreprenoriatului agricol

 EU4Youth: Grădina școlară pentru dezvoltarea antreprenoriatului agricol
Perioada implementării   03.2018 – 06.2022 
Sursa finanțării   European Union and co-financed by the Green Cross International 
Buget   150 000 EUR 
Partners  Green Cross Belarus    Green Cross Ukraine    John Paul II Foundation, Italy 
Scopul   Pentru a favoriza angajabilitatea și participarea activă a tinerilor rezidenți în zonele rurale defavorizate (inclusiv cea de la Cernobâl) în societate și economie, prin dezvoltarea competențelor moderne de muncă, sprijinindu-i să devină lideri/antreprenori și să promoveze noi oportunități profesionale în rândul acestora. 
Activități principaleAmenajarea și dotarea a cel puțin 8 școli/centre rurale care dețin grădini pentru a transfera cele mai bune practici mondiale pentru a deveni incubatoare de afaceri pentru predarea practică a agriculturii moderne tinerilor din mediul rural,Tururi de studiu a grupurilor de tineri de la alte școli rurale la incubatoare de afaceri pentru a introduce tehnologii și afaceri modern  ecologice agricole,Înființarea unei rețele partenere de incubatoare de afaceri cu alte școli rurale, comunități, instituții de învățământ / vocaționale regionale / naționale, instituții agricole-de cercetare și dezvoltare, actori de pe piața muncii / produse alimentare, etc., inclusiv crearea platformei de internet „Grădina școlară” cu DB privind partenerii, agricultura ecologică, educația agricolă, oportunități de îmbunătățire a competențelor profesionale și ocuparea forței de muncă, propuneri de afaceri, cooperare și demarare, cercetare de piață și alte probleme utile, înființarea unui grup comun de coordonare. 
       
  
  

Sursa de informație: https://www.environment.md/ro/proiecte/eu4youth_gradina_scolara_pentru_dezvoltarea_antreprenoriatului_agricol

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post