Drumul de acces către Lacul Beleu va fi reconstruit cu susţinerea UE

 Drumul de acces către Lacul Beleu va fi reconstruit cu susţinerea UE

Drumul de acces către Lacul Beleu din satul Slobozia Mare, raionul Cahul,  va fi reconstruit cu ajutorul unei finanțări de patru milioane de lei (circa 200 de mii de euro), suma fiind oferită prin intermediul proiectului Uniunii Europene „EU4Moldova: regiuni-cheie”, a anunţat ieri Delegaţia UE în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Lacul Beleu este cunoscut pentru coloniile sale de pelicani și întinderile de nuferi, fiind nucleul Rezervației Naturale „Prutul de Jos”, o destinație turistică strategică pentru regiunea de Sud a Moldovei.

„Accesul spre lac se face prin traversarea străzii Nuferilor, cea mai scurtă, dar și cea mai puțin confortabilă opțiune – drum de țară care pe alocuri este surpat de ape”, indică sursa citată.

În luna iunie curent, strada Nuferilor, care are o lungime de 600 de metri, a intrat în reparații, iar în jumătate de an artera ar trebui să devină funcțională. Va avea o lățime de 7 metri, două benzi de circulație și trotuare. 

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/08/15/22006121

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post