Doi pictori din Republica Moldova și-au expus lucrările la Iași

 Doi pictori din Republica Moldova și-au expus lucrările la Iași

Două expoziții personale ale artiștilor plastici din Republica Moldova, Gheorghe Lidița și Veronica Iftodii, au fost inaugurate recent la Galeriile de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Lisița a menționat că expoziția sa cu genericul ”Privire retrospectivă” cuprinde 35 de lucrări și este deschisă în Galeria de Artă ”Theodor Pallady”, iar cea a Victoriei Iftodii, cu genericul ”Introspecții” – 35 de lucrări și se află în Galeria de Artă ”Nicolae Tonitza”.

Gheorghe Lisița (n. 1982) şi Veronica Iftodii (n. 1985) sunt absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. De-a lungul anilor, cei doi artiști plastici au expus în cadrul unor expoziţii personale şi de grup în Polonia, România, Suedia, Turcia etc. Lucrările lor fac parte din colecții private din Armenia, Azerbaidjan, Franța, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Rusia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, SUA, Turcia, Ucraina și din alte țări.

Cele două expoziții vor fi deschise până la 10 aprilie.

Sursa de informație: https://www.moldpres.md/news/2022/04/04/22002562

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post