Directorul companiei de cercetare sociologică IMAS denunță amenințări după sondajul anterior și spune că unele media îl ignoră: Nici pe timpul lui Filat, Plahotniuc sau Dodon nu era așa cenzură

 Directorul companiei de cercetare sociologică IMAS denunță amenințări după sondajul anterior și spune că unele media îl ignoră: Nici pe timpul lui Filat, Plahotniuc sau Dodon nu era așa cenzură

Directorul general al companiei de cercetare sociologică IMAS, Doru Petruți, denunță amenințări, după prezentarea rezultatelor sondajului precedent, realizat în noiembrie 2021 și declară că se confruntă cu cenzură din partea actualei guvernări, dar și a instituțiilor de presă afiliate. „Chiar și pe timpul lui Filat, Plahotniuc, Dodon, sondajele erau preluate și discutate”, a menționat Petruți, în cadrul conferinței organizate astăzi, unde a făcut publice rezultatele ultimului Barometru socio-politic, realizat în februarie, scrie Unimedia.INFO.

„Prezentarea anterioară, din noiembrie… cu acea ocazie s-au depășit anumite limite, am primit mai multe reacții atunci, care cu greu pot fi catalogate ca fiind echilibrate sau decente, mai degrabă injurii sau amenințări. Am văzut și tot felul de glumițe și ironii prin conferințe de presă, postări din tot felul de fotolii, la unele dintre ele am și răspuns ca și companie, în mod public. Sigur că astfel de practici pot să continue și nu e interzisă exprimarea liberă, dar suntem deschiși să explicăm fenomenele care au loc, atât guvernării, cât și altor actori politici sau non-politici cointeresați”, a menționart Doru Petruți.

„Al doilea lucru ține de cenzură: am observat în ultimele 6 luni că rezultatele de sondaje sunt cenzurate de o anumită parte a massmedia, am fost și contactat de diverși reprezentanți ai presei, pentru a-mi da diverse explicații, de ce se anulează interviuri, invitații la emisiuni și de ce nu sunt publicate și discutate rezultatele sondajelor. Eu personal nu am nevoie de justificări și explicații, fiecare își face treaba așa cum consideră. Dacă cenzura face parte din modelul acestor vremuri democratice, noi putem doar constata că nici măcar pe timpul lui Filat, Plahotniuc, Dodon, sondajele erau preluate și discutate”, a punctat directorul IMAS.

„Și reprezentanții presei, și cei ai puterii pot să se îchidă undeva, să citească bine datele, să le înțeleagă și să ia deciziile pe care consideră că trebuie să le ia. Până la urmă, este important mesajul pe care cetățenii îl transmit și acest lucru nu cred că ar trebui ignorat de factorul politic, care are putere șo decizie”, a conchis Doru Petruți.

Sursa de informație: https://tv6.md/ro/2022/02/21/directorul-companiei-de-cercetare-sociologica-imas-denunta-amenintari-dupa-sondajul-anterior-si-spune-ca-unele-media-il-ignora-nici-pe-timpul-lui-filat-plahotniuc-sau-dodon-nu-era-asa-cenzura/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post