Despre serviciile juridice oferite de marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA®

 Despre serviciile juridice oferite de marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA®

Marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA® a fost înfiinţată în 16 martie 2010 şi rămîne prima marcă comercială de asistență și consultanță juridică din Republica Moldova care aduce inovația în domeniul juridic.

Și, totul a început de la ideea: „eu nu știu să lucrez pentru cineva”. Fondatorul acesteia, Blanari Igor a planificat mica sa activitate în așa fel ca să pornească de la mici detalii, cum ar fi organizarea juridică a activității, studii de marketing, căutare de parteneri, cu cele mai puţine resurse financiare.

“Lucrurile simple făcute zilnic te duc spre succes”.

Cele peste 600 de trainigu-ri la care a participat în cei 14 ani de activitate, a acumulat experiență, dar și anumite relații care au propulsat activitatea și modalitatea de a dezvolta sectorul justiției, și n-o să mă tem să zic asta, în Republica Moldova.

Proiectele inițiate de către JUSTSTUDIUMANIMA® prevăd o serie de măsuri pe termen mediu, urmărind scopul edificării unui sector al prestării serviciilor juridice calitative, la un nivel avansat, modern, accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist și responsabil față de clienți, care să corespundă standardelor europene, să asigure supremația legii și respectarea drepturilor omului.

Programele inițiate de către marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA® sunt proiecte inovative și care dau un alt curs dezvoltării serviciilor juridice din RM,

Pe parcursul perioadei 2010 – 2020 mai mulţi parteneri de dezvoltare au acordat asistenţă clienților la dezvoltarea propriilor activități:

Biblioteca Publică de Drept A.O. (MD) – consolidarea eforturilor în sfera învățămîntului și științei pentru realizarea cercetărilor în domeniul dreptului, acordarea de susținere și acces la fondurile bibliotecii, desfășurarea conferințelor științifice, meselor rotunde, ateliere de lucru.

Reţeaua de librării LIBRARIUS, Editura Cartier S.R.L. (MD) – are grijă de producția editorială și asigură sprijin și asistență în realizarea materialelor furnizate de marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA®.

Michel Baubien, consultant en immigration (CA) – studierea dosarelor de imigrare pentru Canada și USA.

Zoom Web S.R.L. (RO) – are grija ca fiecare coponentă IT să fie la cel mai înalt nivel, or necesitatea și creativitatea proiectelor noastre se datorează anume acestui partener.

Studiile realizate de către marca comercială JUSTSTUDIUMANIMA® în colaborare cu partenerii săi a arătat cum sunt percepute serviciile juridice de către cetățeni

Astfel, respondenții vin cu mai multe sfaturi utile sau cel puțin care ar fi acele îmbunătățiri aduse la prestarea serviciilor juridice, și anume:

a. Preturi mai mici

b. Lucrul cu clientii, mai amabili

c. Studiile universitare

d. Profesionisti competenti, corecti

e. Calitatea serviciilor

f. Salarii mai mari pentru ca sa nu fie coruptie

g. Să se lucreze pentru oameni ci nu pentru bani

h. Mai multa transparenta

i. Un control mai riguros din partea autoritatilor asupra modului de acordare a asistentei juridice ..

Cum putem de altfel discuta despre îmbunătățirea serviciilor juridice, dacă nu știm care sunt acei factori care influențează calitatea acestora, or, acest din urmă aspect este o componentă importantă la stabilirea calității serviciilor juridice, cum ar fi:

a. Experiența celui ce presteaza servicii

b. De profesionalism

c. De cît de corupte sunt persoanele care presteaza acest serviciu

d. De capacitatile juristilor

e. Vocatie, studii, verticalitate

f. Să nu fie coruptie in institutiile de invatamint ce pun baza cunostintelor juridice

g. Profesionalism, experienta, expertiza in domeniu…

Perioada creării infrastructurii regulilor şi ajustărilor inovațiilor în segmentul consultanței juridice practic este la faza primară de dezvoltare, chiar dacă avem primele proiecte lansate. Ulterioarele provocări în implementarea proiectelor mărcii comerciale JUSTSTUDIUMANIMA® sînt condiţionate de  aplicarea adecvată a  proiectelor deja lansate, precum și a celor  care sunt în curs de derulare. Astfel, în perspectivă, sînt importante următoarele:

  • Fiind prima marcă comercială JUSTSTUDIUMANIMA® care a lansat proiecte inovative în domeniul consultanței juridice din Republica Moldova, aceasta trebuie să depună toată diligenţa necesară pentru sensibilizarea şi punerea presiunii asupra tuturor companiilor din domeniu, pentru a dezvolta segmentul consultanței;
  • Devoltarea proiectelor locale, ținînd cont de specificul regiunii;
  • Conjugarea eforturilor comune ale partenerilor de dezvoltare: marca JUSTSTUDIUMANIMA®, www.eco.md, www.mybusiness.md, www.jsa.md, www.codulcivil.md, www.sondajuridic.md, care trebuie să accelereze implimentarea proiectelor, luînd în considerare nivelul de dezvoltare a serviciilor juridice, de calitatea acestora;
  • Transmiterea unor mesaje clare și concise clienților, beneficiarilor;
  •         Menţinerea în vizor de către JUSTSTUDIUMANIMA® a tuturor proiectelor și partenerilor, pentru a asigura un ritm normal de dezvoltare;
  • O altă perspectivă pentru implementarea proiectelor ar fi stagierea peste hotare a partenerilor mărcii comerciale JUSTSTUDIUMANIMA® etc.

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post