Descoperim un altfel de muzeu. E vorba despre „Casa Viori” din Călărași

 Descoperim un altfel de muzeu. E vorba despre „Casa Viori” din Călărași

Călătoriile cu Gust te invită în lumea viorilor. De această dată vizităm muzeul „Casa Viori” din Călărași. Călcăm pragul atelierului regretatului viorist și lutier Vladimir Dodon. Vedem capodoperele create de artist și aflăm că reputați maeștri din Franța, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii cântă la instrumentele confecționate (viorară, violoncel, violă etc.) de Vladimir Dodon.

Sursa de informații: https://calatoriicugust.com/caleidoscop-muzeal/descoperim-un-altfel-de-muzeu-e-vorba-despre-casa-viori-din-calarasi/

 

Notă! Preluarea textelor de pe pagina www.lagazzette.md se realizează în limita maximă de 1600 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.lagazzette.md sunt protejate de Legea cu nr.139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor Lagazzette se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

Related post